
Spædbørn med kolik under luppen i forskningsprojekt
Hidtil største forskningsprojekt om kiropraktisk behandling til spædbørn med kolik viser, at nogle undergrupper muligvis har effekt af behandlingen.
Her finder du en række faglige vidensartikler baseret på aktuelle emner og problemstillinger.
Du kan sortere i visningen ved at klikke på de emner, der bedst beskriver dine interesser.
Hidtil største forskningsprojekt om kiropraktisk behandling til spædbørn med kolik viser, at nogle undergrupper muligvis har effekt af behandlingen.
Offentlige og private fonde bør investere i etablering af befolkningslaboratorium, nu hvor smartphones, smartwatches osv. giver adgang til megen data, mener eksperter.
Møder du børn og forældre, som har brug for støtte, men ventetid til behandlingsforløb er lang? Så læs med om trivsels-appen MYiNNERME, som hjælper forældre og børn med angst, vrede sorg m.m.
Selvom sundhed bør være lige for alle, fortæller en rapport fra Sundhedsstyrelsen fra efteråret 2020 noget andet. Digitalisering er en del af løsningen.
Digitaliseringsstyrelsen lancerer en ny Sundhedskort-app juni 2021. Ved I, hvad det betyder for jer?
Snart bliver Den Nationale Beslutningsstøtte et tilgængeligt værktøj for jer i klinikken.
Et fagspecifikt system udviklet til PPR-arbejdet, som minimerer risikoen for, at børnene og deres familier bliver tabt på gulvet, er nu en realitet.
Nu bliver arbejdet i almen praksis lidt nemmere. En opdatering i NOVAX-systemet betyder, at negative eller ikke-påviste svar på covid-19 bliver frasorteret i indbakken. Det frigiver tid.
Susanne arbejder som Key Account Manager med fokus på de kommunale NOVAX-brugere, herunder PPR, sundhedsplejersker og misbrugsbehandlere. Hun har base på kontoret i Taastrup.
Simple virkemidler som spørgeskema og pen og papir kan hjælpe både jer og jeres patienter og forbedre konsultationen i følge Jane Goul fra Sund Bisidder.
Vi er stolte over bidrage til den nye digitale løsning, mit.dk, som bliver lanceret af Netcompany i november 2021.
For nogle er det svært at spørge, hvordan kolleger og medarbejdere har det, men det er vigtigt. Faktisk er det ifølge HR- og ledelseskonsulent Gitte Karlsen en vigtig investering at gøre.
Har du lavet ni armstræk eller sagt godmorgen ni gange, hvor du havde øjenkontakt med en kollega? Social kapital er en investering, der for nogle kræver træning.
Som Product Owner er det essentielt for Jeanettes arbejde at kende brugernes behov og arbejdsgange. Hun får input fra sine kolleger og er glad for dialogen med kollegerne i Danmark og udenlands.
Få inspiration til, hvordan I inviterer borgere og patienter indenfor af cand.pæd. Louise Friis og scenograf Jeanette Clemmensen ser rum som en ressource, som venter på at blive gentænkt.
Det er vigtigt at overveje, om du som fagperson igangsætter initiativer for et barn, hvis forældre skal skilles, fordi barnet har et behov eller for din egen skyld, mener autoriseret psykolog Emil Rask.
For børn og unge, som lider af angst, er ferien et pusterum, hvor barnet ikke skal beskæftige sig med savnet til forældre eller klassekammeraternes bedømmelser. Det kan være svært at skulle tilbage til hverdagen, især nu hvor også angsten for COVID-19 er opstået.
Efter en brand i en klinik hjalp NOVAX-teknikeren Arun Ramathasan klinikken med at få systemet op at køre igen, så klinikken kunne modtage patienter igen.
Mød Casper, som arbejder som Account Manager, og som har stor viden om teknik, hvilket han bruger i sin dialog med NOVAX-brugerne.
Autoriseret psykolog Emil Rask ønsker et bedre samspil mellem somatiske og psykologiske behandlere omkring børn og unge med angst.
Det første privathospital i Danmark er nu koblet på Sundhedsjournalen. Privathospitalet Kollund, som bruger NOVAX, kan dele data med det offentlige sundhedsvæsen.
Er du bruger af vores system, så har du sandsynligvis været i kontakt med vores supporter Pia.
Læs artiklen fra Berlingskes tillæg "Fremtidens sundhedssektor" med Product Director Michael Munk Jakobsen .
Cykelhjelmen er ikke kun vigtig, når du cykler til og fra arbejde, men også når du som sundhedsplejerske cykler rundt til familierne i kommunen.
Vi har talt med HR- og ledelseskonsulent Gitte Karlsen om, hvordan man holder konstruktive møder med udbytte.
Læs med og mød Joe Houghton, som arbejder for NOVAX A/S i vores team i Malaga. Article also available in English.
Oplever du af og til, at du ikke har tid til at holde en pause? Eller at du har (for) meget at se til og måske endda er ved at miste arbejdsglæden?
Bliv klogere på, hvordan du som introvert eller ekstrovert kan træne den anden side i dig selv, hvordan du kan virke på andre, og hvordan du kan tage hensyn til din kollega eller medarbejder, som har en anden indstilling end dig.
I vores nye artikelserie får du mulighed for at lære NOVAX-medarbejderne lidt bedre at kende. Måske har du snakket i telefon med en eller haft besøg af en af dem.
Du kan nu se den nyeste film fra projekt HealthD360, som NOVAX A/S er med i, hvor omdrejningspunktet er deling af sundhedsdata til borgernes fordel.
Hvordan kan du få mere tid, og hvordan kan du løse dine ledelsesopgaver? Læs, hvad selvstændig HR- og ledelseskonsulent Gitte Karlsens siger.
På baggrund af midtvejsevaluering foreslår projektchef fra VIVE retænkning af almen praksis, så specialet er attraktivt for læger og tager hånd om patienterne.
Misbrugsbehandlingstilbuddet BRUS har modtaget 39 mio. kr. af Socialstyrelsen og kan dermed fortsætte sit succesfulde arbejde i 11 kommuner.
VIVE har evalueret kursusforløbet Familieiværksætterne, og rapporten viser klart, at projektet er en succes.
På sundhedstv.dk kan du finde pålidelig og overskuelig viden om diverse sundheds- og sygdomsrelaterede emner. Det er til gavn for borgere og patienter - og dig som sundhedsfaglig person.
Forskningsprojektet Back2School har i tæt samarbejde med forældre og skole haft målet at hjælpe elever med problematisk skolefravær tilbage i skolen.
Aflyttet på radio 24syv handlede den 15. september 2019 om udvikling af sundhedsløsninger med udgangspunkt i borgeren.
Lægemiddelstyrelsen har lanceret en kampagne, der har til formål at skabe tryghed ved generisk medicin.
Situationer kan opstå for dig som læge eller sygeplejerske og for dine patienter, hvor I kan have behov for en tolk. Med hvordan er reglerne, og hvilke muligheder har I?
Statens Seruminstitut har lanceret en ny påmindelsesordning til børnevaccination. Almen praksis samt forældre kan dermed nemmere huske at og hvornår en vaccination skal gives.
I podcasten Sundhedsvisioner af sundhedsredaktør og kommunikationsrådgiver Line Gade kan du finde inspiration til dit sundhedsfaglige arbejde.
Brugen af eHealth er udbredt og anvendt i almen praksis i Danmark. Det viser en ny rapport fra Europakommissionen.
Når du ajourfører medicinkort, er det til gavn for patienterne, dig selv og den næste behandler af en patient. Læs med og få overblik over blandt andet dit ansvar og hvornår et opslag i FMK er berettiget.
Med virtual reality kan du og dine kolleger give borgere og patienter en oplevelse udover det sædvanlige.
Opsang fra Lægeforeningen til strammere regler for alternative behandlere. De lover helbredelse for alvorlige sygdomme uden dokumentation derfor, siger Anders Rudkjøbing.
Vi har listet fire tommelfingerregler for god ledelseskommunikation, som er gældende uanset hvem og hvor mange, du er leder for.
Et studie foretaget af forskere fra Aarhus Universitet viser, at spædbarnsdødeligheden er højest blandt børn født af lavtuddannede kvinder.
Styrelsen for Patiensikkerhed har i dag udgivet en pjece med råd, som arbejdsgiver i privat og offentligt regi kan bruge i forbindelse med ansættelse af sundhedsfagligt personale.
Den nyeste podcast fra FYGO handler om inkontinens og kan gøre dig klog på hvem, der får stressinkontinens, og hvem, der får urgeinkontinens.
Ny metode, som er indført i 17 danske kommuner, kan forebygge mentale helbredsproblemer ved helt små børn. PUF-metoden identificerer mentalt sårbare børn.
På bedrepsykiatri.dk kan du læse en spændende case om en 29-årig med angst, der har måttet indrette sit liv og droppe uddannelsesdrømmen på grund af sygdom.
Håndter patienter, der udebliver fra tider i klinikken, konstruktivt.
Web-Patient er en sikker og enkel informationskanal patient og læge imellem. Der er fordele for begge parter.
Bliv inspireret af andres succeshsitorier om best practice i det tværgående samarbejde mellem læger, kommuner og hospitaler.
På k.dk kan du læse en artikelserie om lægers etik lige nu. Læger fra danske hospitaler, almene praksis og speciallægeklinikker er blandt de adspurgte.
En dansk virksomhed har i samarbejde med danske professorer udviklet og testet implantat, der øger livskvalitet og redder liv for mennesker med epilepsi.
Kendte og ukendte danskere står frem med deres psykiske lidelser for at bryde tabuet. Du kan også bidrage som sundhedsfaglig.
Dagens Medicin inviterer til arrangement med spændende speakers og debat om den nære psykiatri på Hotel Sabro Kro.
Det Etiske Råd og Det Nationale Sorgcenter inviterer til gratis arrangement om livets afslutning. Arrangementet er relevant for dig som sundhedsfaglig person.
Forældre til syge børn kan have ret til tabt arbejdsfortjeneste. Du kan som sundhedsfaglig gøre opmærksom på muligheden.
Optikerkæder i Danmark tilbyder sundhedstjek af øjnene og skaber ventetid. Second opinion fra øjenlæger mindsker antallet af raske patienter, der sendes videre.
Hvem kan blive medlem af FAS? Hvad kan FAS hjælpe dig med?
Patienter med psoriasisgigt har nu ny behandlingsmulighed med milde bivirkninger ifølge artikel.
SEI er blevet opdateret, og du og dine kolleger skal inden 1. marts 2019 skifte over til at bruge den webbaserede klient til indberetninger.
Den tidlige indsats, som sundhedsplejen er med til, er vigtig for børns udvikling. Vi har lavet en film om emnet.
LIVA er en app, der kan hjælpe borgere og patienter med at forebygge eller bremse udvikling af blandt andet livsstilssygdomme, diabetes og KOL.
Efteruddannelseskurser er vigtige for alle, uanset fag og baggrund. Vi har lavet en stemningsvideo fra et kursus.
Spar tid, få gladere patienter og personale med Tid samme dag-konsultation i klinikken.
Forskningsprojekt skal kortlægge førstegangsforældres ressourcer og udfordringer for at fremme familiers trivsel.
Rådet for Digital Sikkerhed har lavet overskuelige guidelines for adgangskoder, digital sikkerhed og at undgå phishing.
Der er nye versioner af Sundhedsstyrelsens retningslinjer (NKR) for en række patientgrupper. I kan med fordel bruge NKR som støtte i jeres arbejde.
Her finder du information om, hvad du gør, hvis der bliver klaget over dig som sundhedsperson.
Patientrapporterede oplysninger er i stigning både nationalt og internationalt til fordel for sundhedspersonale og patienter.
NOVAX A/S er med i et nyt projekt, hvor målet er at give borgerne større indsigt i deres situation ved at dele sundhedsdata med det offentlige sundhedspersonale.
Den 19. november 2018 ændrer Lægemiddelstyrelsen tilskuddet til medicin mod astma og KOL.
Find ud af, hvad du som dataansvarlig gør, hvis din klinik skal flytte eller udføre en manuel flytning - eksempelvis transport - af persondata.
Her finder du en tjekliste over, hvad du gør, hvis der sker et brud på sikkerheden vedrørende persondata i din klinik.
Få overblik over, hvad du skal have klar, når Datatilsynet melder sin ankomst i din klinik.
Det er vigtigt, at du har en databehandleraftale.
Der er sket en ændring i almen praksis' patientgrupper og arbejdspres, hvilket naturligvis har en indvirkning på din arbejdsdag i klinikken.
Hvis du overvejer at bruge sociale medier som en kommunikationskanal mellem dig og dine patienter, så læs med her.
Bedre brug af sundhedsdata gør dig som læge i stand til at give dine patienter den bedste behandling. Folketingets partier har indgået en ny aftale på området.
Du beskytter dine patienter, dine medarbejdere og din klinik ved at have en IT-sikkerhedspolitik og en privatlivspolitik.
Både du, dit personale og dine patienter sparer tid, hvis du har en overskuelig hjemmeside, hvor patienterne kan finde alt fra åbningstider til vacciner og genoptræningsvideoer.
Som klinikejer eller administrerende direktør er du ansvarlig for at klinikken lever op til GDPR. Her finder du seks steps til at leve op til GDPR i din klinik.
Det er rart for alle, at børnene har en god oplevelse ved de første lægebesøg. Her finder du lidt simple ideer til, hvordan du gør din klinik børnevenlig.
Du kan bruge NKR som beslutningsstøtte i diagnostik, behandling, pleje og rehabiliteringfor en lang række patientgrupper.
Efter 25. maj 2018 er der skærpede krav til dig som dataansvarlig. Her kan du læse om sikker brug af IT i din klinik.